Konsten att finna motivation

Kategori: Allmänt

Jag tror att vi alla ibland har svårt att finna den där motivationen, särskilt när det är grått och trist som nu. Jag är inte alls något proffs på detta men jag har mina knep, och vem vet. Du kanske kan ta använding av dem också?
 
Så proven är uppradade varje vecka fram till lovet, du har några inlämningar på hög och dem där glosorna. Sen får vi inte glömma träningen för att få den där snygga kroppen inför sommaren. Vi vet oftast vad vi vill ha, vilka mål vi vill nå, och vad vi måste göra för att uppnå dessa. Problemet ligger i motivationen, att orka ta tag i alla saker. 
 
1. Gör delmål till det stora målet. Det gör vägen dit lite lättare. Se dock till att ej ha omöjliga delmål, utan hellre lite för enkla så energin flödar när du faktiskt når dem.
 
2. Det är okej att drömma! Vissa gillar att skriva ut bilder på sin mål, t.ex. eiffeltornet om målet är att smala pengar till en Paris-resa. Gör det! Gör en fin anslagstavla, eller en egen mapp på "hjärtade" bilder på weheartit.
 
3. Va hård mot dig själv i början. Nu menar jag inte för hård, för det slutar sällan bra. Men ta tag i dig själv, för det är oftast värst i början. Att sätta dig med uppsatsen är så mycket jobbigare än när du faktiskt är igång och skriver den.
 
4. Hjälp varandra! Om det är något som jag har lärt mig av att bo så nära mina kompisar så är det att man måste våga ta vara på varandras kunskaper. Jag hjälper någon med nya träningsövningar, medan den läser igenom min uppsats och kommer med kritik som tack. 
 
5. Ingeting är omöjligt! Detta kanske är uttjatat, men ack så sant. Jag vet själv hur lätt det är att ge upp, men vad är en halvtimmes plugg av ens liv när det kan resultera i ens drömyrke?
 
Detta är saker som ni säkerligen har hört/läst tidigare. Men påminnelse skadar sällan, ellerhur?
 
Godnatt Sverige! Och ni, imorgon jobbar ni för era drömmar va? ;)
 
 

 
 
 
 
 

-

Kategori: Allmänt

Goddag!
 
Har satt ihop ett collage lite snabbt. Mest för att peppa mig själv inför våren. Lite segt med motivation nu, men vi kämpar på! 3 veckor kvar till lov och Marocko med dem finaste flickorna! 
 
 
Detta är hur jag skulle vilja klä mig ivår! En bikini i en härlig mintgrön färg från Triangl, som jag hoppas jag får av mamma innan resan... piiiiiik. En brun axelremsväska som får plats med skolböcker utan att vara klumpig hoppas jag hitta på någon marknad i Marocko. Le shoes är dock större problem, tycker wedge sneakersen är fulsnygga men funtar på att klicka hem dem, men det får bli senare. Men mina största älsklingar finns så klart inte, hittar inte de mintgröna dr.martensen någonsntans, och den underbara jackan från Zara är helt slutsåld. 
 
Nu ska jag dyka ner i skolböckerna igen. Tänkte skriva ihop ett litet inlägg om hur man finner studiemotivation, eller motivation överhuvud taget senare!